Blogg


Vi minskar vårt ekologiska fotavtryck

Sedan en tid tillbaka har vi försökt minska miljöpåverkan från vår verksamhet. Några lysande projekt har vi tyvärr varit tvungna att lägga på hyllan under de två senaste åren. Dock kan vi redan tala om ett flertal lyckade förändringar.

11.10.2022


Vi håller på att byta ut material med PVC-innehåll mot mer miljövänliga material. Stora reklambanderoller, till exempel, trycker vi på PVC-fritt mesh-tyg och olika textilmaterial. Även om en sådan banderoll är dyrare, väger produktens ekologiska aspekter upp priset för allt fler kunder vid ett köpbeslut. I jämförelse med PVC-material är PVC-fria textilier tveklöst ett mer presentabelt och attraktivt material. Därför är det, trots priset, förhållandevis lätt att sälja polyestertyg i stället för klassiska material för inomhusreklam.

Reklampanel
Foto: Comdecor
PVC-fria reklampaneler, där samma ram kan användas flera gånger för nya reklamkampanjer - du behöver bara byta ut den tryckta textilen.

För att göra det lätt att använda textilier på mässor och andra evenemang behöver klassiska reklamställ ersättas med nya lösningar. För textilier har vi tre produktfamiljer – trusslösningar i komposit, t-flex profilsystem och s-tube rörkonstruktioner. S-Tube ersätter de klassiska rollups, banderollställen och pop-up mässväggen. Trusslösningar kan användas för att bygga stora fotoväggar, portabla utställningsmontrar, reklampelare, popup-butiker mm. T-Flex är ett skräddarsytt profilsystem. Bland produkterna finns inredningspaneler för väggar, med egna mönster och bilder skyddsskärmar, mässmontrar med grafik och ljuslådor, reklampelare, och -kuber till butiken, mässor eller offentliga platser. En ny lösning för T-Flex är ljudabsorberande akustiska skärmväggar och inredningspaneler för väggar.

Reklamställ Canvas
Foto: Comdecor
Ett reklamställ med utbytbar textil som kan användas i stället för en rollup. Istället för PVC-material används textil tryckt med vattenbaserade färger. Till skillnad från rollup behöver inte reklamstället bytas ut för varje ny reklamkampanj.

En viktig fördel med alla dessa lösningar är att de kan återanvändas. Om mässmontrar hittills oftast har byggts upp av PVC-skivor eller kartong som slängs efter evenemanget, gör truss- och t-flexlösningar det möjligt att bara byta ut de tryckta textilierna för att kunna delta på nästa evenemang med ett nytt budskap. En ytterligare fördel med trusslösningen är möjligheten att anpassa mässsmontrar till olika stora ytor. Detsamma gäller för S-Tube som ersätter till exempel rollups. Medan rollup vanligtvis måste kasseras när budskapet föråldras, kan ett S-Tube-ställ användas vidare med en ny överdragstextil.

Mässvägg
Foto: Comdecor
En mässvägg som passar montrar av olika storlek och form. Till skillnad från lösningar uppbyggda av skivor kan trusslösningar återanvändas även om ditt reklamspråk ändras eller om du vill bygga någonting helt annat.

Förutom naturvänligare material använder vi även mer ekologiska färger. Medan PVC-material trycks med lösningsmedelsbaserade solvent-bläck trycker vi våra textilier och mesh-tyger i polyester med vattenbaserade bläck som uppfyller Oeko-Tex-standarden.

Ett område där vi kan göra en betydande skillnad i vårt fotavtryck är återvinning av aluminium. Aluminium kan smältas om till endast 5 % av den energi som behövs för att producera nytt aluminium. Det innebär en 20-faldig energibesparing. Det kan vara svårt, dyrt och ibland även omöjligt att återanvända andra användares reklamskyltar. Men skyltarna kan demonteras och skickas till återvinning. Därför här har vi anordnat mottagning och demontering av reklamskyltar i aluminium. De delar som kan återvinnas skickar vi till återvinning, medan de delar som inte kan återvinnas bortskaffar vi enligt gällande regler på egen bekostnad.


Vi minskar vårt ekologiska fotavtryck

11.10.2022

Sedan en tid tillbaka har vi försökt minska miljöpåverkan från vår verksamhet. Några lysande projekt har vi tyvärr varit tvungna att lägga på hyllan under de två senaste åren. Dock kan vi redan tala om ett flertal lyckade förändringar.

Se närmare
Skyddsskärm i akryl till servicedisk

30.11.2021

I lokalvalet 2021 var alla vallokaler i Tallinn utrustade med våra skyddsskärmar. Dessa skärmar fräste vi ut i akrylglas. Komplett lösning som bestod av 3 delar vilka enkelt monterades ihop till en skyddsskärm i vallokalen.

Se närmare
Anslagstavlor hjälper folk att hålla sig uppdaterade

19.11.2021

Svårt att nå ut med budskap till allmänheten på grund av restriktioner för sammankomster? Även med gällande koronarestriktioner går det att dela information i byggnader på ett effektivt sätt.

Se närmare
Hur planerar man informations- och reklamkampanjer under restriktioner?

04.11.2021

En reklamkampanj kan genomföras på ett lyckat sätt även om nya restriktioner återinförs på grund av viruset.

Se närmare